Modul de lucru centrat pe oameni descatuseaza puterea angajatului implicat

Ultimii ani de schimbare rapida pe piata de atragere si retentie a angajatilor au insemnat ca organizatiile au fost nevoite sa-si regandeasca modurile de lucru. Aceste noi moduri de lucru isi facusera lent aparitia in ultimii ani, pe masura ce tehnologia le-a permis oamenilor sa abordeze munca mai agil, dar schimbarile s-au dinamizat cand pandemia globala a fortat oamenii sa-si paraseasca birourile si sa lucreze de acasa. Pe masura ce angajatii si companiile incep sa se intoarca la birou, trebuie sa reproiecteze modul in care lucreaza pentru a face fata acestei lumi schimbate.

In multe organizatii, acest lucru a fost obtinut prin implicarea angajatului in proiectarea organizatiei si a muncii sale. De fapt, 83% dintre cei mai buni angajatori din intreaga lume au realizat aceasta activitate. Nu mai este suficient ca angajatii sa fie implicati emotional; in prezent, ei trebuie sa fie implicati si in modelarea designului muncii lor. Organizatiile care folosesc aceasta strategie vor vedea efectele pozitive ale influentei angajatilor lor in satisfactia generala la locul de munca. Implicarea angajatilor nu aduce beneficii doar celor care lucreaza deja in companie, ci ajuta si la gasirea de noi angajati, deoarece acestia sunt atrasi de o organizatie cu o cultura de implicare a angajatilor sai.

Dar cum pot organizatiile sa faca din angajatul implicat o parte integranta a afacerii? Exista multe modalitati de a integra acest lucru in cultura companiei, dar una dintre cele mai de succes modalitati de a face acest lucru, care a fost implementata si de Top Employers Institute, este introducerea unui mod de lucru centrat pe oameni. Un mod de lucru centrat pe oameni se concentreaza pe angajati si ia in considerare nevoile lor specifice. Recunoaste ca nu exista un mod unic de a privi angajatii. Deoarece ia in considerare aceste nevoi, se bazeaza pe ascultarea intentionata a nevoilor, problemelor si dorintelor angajatilor in cadrul structurii locului de munca. Prioritizeaza experienta angajatului pentru a obtine cele mai bune rezultate de la acesta.

In birourile Top Employers Institute, am constientizat ca un mod de lucru centrat pe oameni intelege ca forta de munca a organizatiei este condusa de profesionisti. Acesti profesionisti doresc sa aiba succes ca indivizi, precum si ca si companie. Angajatii sunt pilonul designului centrat pe oameni, iar organizatia echilibreaza angajatul cu structura organizatiei si ofera sprijin si facilitati pentru a obtine cele mai bune rezultate de la angajati.

Este inca o calatorie de invatare, pe masura ce angajatii se adapteaza si reactioneaza la schimbare, iar organizatiile fac acelasi lucru. Este un dialog constant la care ambele parti trebuie sa participe activi.

Click aici pentru a afla mai multe despre Top Employers Institute si pentru a descoperi cum va poate ajuta organizatia sa faca fata noilor provocari de HR.

 

 

 

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali