Clujenii pleaca in ONGFest Civic Break!

Cluj-Napoca, 28 iunie 2017. A 8-a editie a celui mai mare eveniment in aer liber dedicat societatii civile din Romania, ONGFest – Festivalul National al Organizatiilor Neguvernamentale, va avea loc sambata, 1 iulie, la Cluj-Napoca, pe strada Potaissa. Peste 40 de organizatii neguvernamentale din Transilvania si nu numai s-au inscris deja si sunt gata sa se intalneasca cu publicul larg organizand peste 50 activitati, dezbateri, demonstratii, concerte sau ateliere. 

Tema acestui an, Civic Break, invoca spiritul civic al fiecarui ONG si cetatean si ii invita intr-o aventura printre cauzele prezente in cadrul festivalului. Ca intr-un city break, vizitatorii vor iesi din rutina zilnica si vor avea ocazia sa descopere cum au construit ONG-urile o Romanie mai buna. Practic, cetatenii de toate varstele sunt invitati sa petreaca o zi intreaga alaturi de organizatii, sa le cunoasca mai bine si sa afle cum se pot implica pentru o societate mai buna, intr-un cadru informal placut si prietenos. Clujul este a treia oprire a Civic Break-ului organizat de ONGFest, cu sprijinul Kaufland Romania. Caravana a fost deja in Bucuresti si la Iasi.
 
Ziua, organizata ca o sarbatoare a societatii civile, include ateliere de tot felul pentru copii si adulti (pictura, face-painting, tesut si crosetat, realizare de semne de carte, gastronomie sanatoasa etc.), dar si dezbateri, tururi ghidate gratuite prin centrul vechi, teatru senzorial de tip labirint, spectacole comunitare si concerte. Pe strada Potaissa seara se va incheia pe ritmuri de blues alaturi de trupa Straight From The Bottle. Programul complet al zilei este disponibil pe ongfest.ro. In plus, cei care doresc sa ajunga la eveniment, o pot face gratuit, cu Uber, daca introduc codul „ONGFest”.
 
Atmosfera de vacanta civica va include premii si amintiri pe care Kaufland Romania le-a pregatit tuturor vizitatorilor din aventura Civic Break. Odata ajunsi pe Strada Potaissa, participantii pot primi unul dintre cele 1000 de premii oferite de Kaufland Romania. Tot ce trebuie sa faca este sa accepte provocarea unei calatorii culinare. 
ONGFest 2017 este organizat de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), alaturi de partenerul sau local, Fundatia Civitas pentru Societatea Civila, cu sustinerea Programului de Cooperare Elvetiano-Roman. Sponsorul principal al evenimentului este Kaufland Romania.
 
Kaufland Romania se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 magazine in 7 tari. Asumarea responsabilitatii ecologice si sociale este un aspect esential al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor CSR sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmaresc implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informatii vizitati www.kaufland.ro.
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994, in cadrul unei initiative a Comisiei Europene. FDSC considera ca dezvoltarea sectorului neguvernamental reprezinta in sine un indicator pentru starea comunitatii in care cetatenii traiesc. – www.fdsc.ro
Fundatia Civitas pentru Societatea Civila desfasoara, de 25 de ani, programe pentru implicarea, participarea si dezvoltarea comunitatii. Contributia sa la mobilizarea si sprijinirea societatii civile se manifesta prin punerea in practica a unor modele si solutii inovative pentru dezvoltarea comunitatii, sprijin pentru imbunatatirea nivelului de trai al grupurilor vulnerabile, stimularea antreprenoriatului si a spiritului civic.
Programul de Cooperare Elvetiano-Roman exprima solidaritatea Elvetiei cu Romania, urmarind sa promoveze participarea activa a ONG-urilor si intarirea rolului lor in societate. Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati www.swiss-contribution.ro sau www.swiss-contribution.admin.ch/romania.
Parteneri: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Tarom, Casa Municipala de Cultura Cluj-Napoca, Daisler Print House, Ema, H33
Partener media principal: Radio ZU
Parteneri media: Agerpres, Discovery Channel Romania, Revista Biz, 9 AM, Garbo, IQads, Știri ONG, Zile si Nopti, Gala Societatii Civile, CSR media, Think Outside the Box, Smark, Romania Pozitiva, HR Club, Blogunteer.ro, Monitorul de Cluj, Transindex, Actual de Cluj, Clujul Cultural, Cluj.com, ClujLife, Cluj24.

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Premier Restaurants Romania
EMI Equipement Maintenance Industrie
HR Club
Bucuresti

Parteneri Anuali