Participa la primul studiu despre "Starea functiunii de HR in Romania"

De Florina Dinca pe 25 Iulie 2019

Va invitam sa contribuiti la realizarea primei radiografii a functiunii de resurse umane in organizatiile care activeaza in Romania, un demers pe care il consideram cu atat mai important cu cat anul acesta se implinesc 30 de ani de la Revolutie si 15 ani de existenta oficiala a HR Club.

Pentru a obtine o baza solida ca punct de invatare si imbunatatire pentru fiecare dintre organizatiile noastre, va propunem sa facem un efort comun colectand structurat date relevante privind practica de HR.

Credem ca este important pentru comunitatea noastra sa intelegem:

 • Care este structura functiunii de HR in companiile care activeaza in Romania
 • Care sunt cele mai rafinate procese de HR, cele asupra carora HR-ul s-a dedicat mai mult, si care sunt cele carora li s-a acordat mai putina atentie
 • Care este distributia profesionistilor pe procesele de HR in organizatii
 • Care sunt provocarile momentului pentru profesie si care este perceptia fata de cele din viitor
 • Cat de agila si cat de matura este functiunea de HR in Romania
 • Care este pozitionarea functiunii de resurse umane in organizatiile noastre
Si, pentru fiecare dintre noi, sa vedem unde ne pozitionam fata de celelalte organizatii.
 
Chestionarul este structurat in 2 parti, care pot fi completate separat:
 1. Oameni si provocari (click aici) - completarea dureaza aproximativ 15 minute
 2. Procese de HR (click aici) - completarea dureaza aproximativ 45 minute
Puteti lua oricate pauze. Raspunsurile se salveaza pe masura ce completati, iar chestionarul poate fi reluat de unde v-ati oprit;
** Cele doua parti ale chestionarului se completeaza o singura data pe companie, de preferat de catre Head of HR sau o persoana care are o imagine globala asupra functiunii de HR din companie.
 
Asteptam cu interes raspunsurile voastre pana pe 15 septembrie. Rezultatul acestui studiu va fi prezentat in cadrul Conferintei Nationale HR Club din 30 octombrie 2019.
 

BENEFICIILE IMPLICARII

Fiecare companie care participa la studiu va beneficia de:

 • O participare gratuita la sesiunea State of the Art HR Processes Marketplace din cadrul conferintei nationale HR SmART Conference de pe 30 octombrie (detalii aici) - ocazie cu care veti putea intalni 6 standuri reprezentate de 6 companii, care vor prezenta 6 procese de HR "State of the Art", pe baza carora se vor initia discutii si schimburi de bune practici
 • O participare gratuita la evenimentele regionale Marketplace din Iasi si Cluj-Napoca (care vor avea loc in luna noiembrie), unde vor fi prezentate rezultatele studiului de la nivel national si veti putea vedea procese de HR "State of the Art"
 • Un raport despre starea functiunii de HR la nivel national - care va reprezenta un reper pentru invatare si imbunatatire pentru fiecare dintre noi si organizatiile noastre (vezi modelul de raport al procesului Invatare si Dezvoltare)
 • Un raport al proceselor de HR din compania voastra - care va va ajuta sa vedeti unde se pozitioneaza organizatia voastra fata de celelalte

 

CUM VA ARATA RAPORTUL

Raportul national va fi structurat in 2 parti:

 • Partea I: Organizare. Oameni. Provocari - din care vom afla mai multe despre:
  • Modul in care este structurata functiunea de HR in Romania (e.g. pe procese, business partner si centre de excelenta etc.)
  • Numarul de angajati pe fiecare dintre cele 18 procese de HR analizate in studiu, pe pozitii de management si non-management
  • Numarul proceselor de HR pe care le acopera, in medie, un profesionist de HR in Romania
  • Cui raporteaza Head of HR si care este pozitionarea sa in echipa de top managemenet
  • Tipul de studii, experienta anterioara, gradul de expunere organizationala sau planul de cariera al angajatilor din departamentele de HR din Romania
  • Perceptia asupra provocarilor actuale si celor din viitor ale functiunii de HR
 • Partea a II-a: Procese de HR
  • Raportul va include o analiza a fiecarui proces de HR din cele 19 analizate in studiu. In modelul de raport puteti vedea, orientativ, ce tip de informatii vor fi cuprinse (datele din model sunt fictive!). In functie de numarul de raspunsuri disponibile, analiza va putea fi realizata si pe industrii sau regiuni.

>>> Vezi Model de RAPORT al procesului Invatare si Dezvoltare

 

Stim ca nu este usor sa gasim resurse de timp pentru un astfel de demers, insa credem ca o ora alocata de fiecare dintre noi acestui proiect va avea un impact major in conturarea unei imagini complexe a functiei de HR in sfera business-ului de pe piata romaneasca.

Daca aveti nevoie de ajutor pe parcursul completarii, ne puteti contacta la adresa florina.dinca@hr-club.ro sau la numarul de telefon 0764 446 533.

Asteptam cu interes raspunsurile pana pe 15 septembrie.

 

Citeste si despre

De HR Club pe 14 August 2019
Cum pot companiile sa creeze valoare si sa obtina un avantaj competitiv in aceste vremuri caracterizate printr-o mare complexitate? In medie, (citeste mai mult...)
De HR Club pe 15 Iulie 2019
In perioada 1-12 iulie 2019, sediul HR Club a fost un loc al tineretii, curiozitatii si dorintei de a afla cat mai multe despre ce inseamna (citeste mai mult...)
De Florina Dinca pe 11 Iulie 2019
Pregatim primul studiu despre "Starea functiunii de HR in Romania", la 30 de ani de la Revolutie si 15 ani de existenta oficiala a HR Club. Stay (citeste mai mult...)

Evenimente

Bucuresti
 • Leadership
 • Management
 • Performanta
 • Conferinta Nationala HR Club

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Geiger
Mures/Sibiu
Romanian Software
Bucuresti
UNIQA Asigurari
Bucuresti

Parteneri Anuali