Peste 400 de profesionisti ai resurselor umane si manageri de companii au participat la a 13-a editie a conferintei nationale HR Club, HighFuture Conference

De HR CLUB pe 06 Octombrie 2017

Evenimentul a avut loc pe 4 octombrie a.c. si s-a bucurat de prezenta a 8 speakeri cu experienta nationala si internationala, care au prezentat modele noi si originale de gandire de leadership, de business si de antreprenoriat, in contextul provocarilor aduse de economia globala, dar si de cea locala. Fiecare dintre invitatii care au sustinut prezentari ne-au incantat cu ideile si conceptele lor inovatoare si ne-au pus pe ganduri: oare suntem pregatiti si suficient de flexibili pentru a intampina schimbarile care ne asteapta?

Isaac Getz – Professor in Idea, Involvement, and Innovation Management, ESCP Europe Business School, a prezentat conceptul de „companie eliberata”, un tip de organizatie in care liderii renunta la controlul excesiv si le permit angajatilor sa preia initiativa si sa-si asume mai multe responsabilitati. Isaac Getz a oferit autografe pe editia in limba romana a cartii sale, “Freedom, Inc.: How Corporate Liberation Unleashes Employee Potential and Business Performance” si ne-a lasat sa meditam la faptul ca organizatiile cu lideri "eliberatori" au angajati de 9 ori mai loiali si cu 55% mai creativi.

Erin Meyer – Senior Affiliate Profesor in Departamentul Comportament Organizational al INSEAD si autoarea cartii "The Culture Map: Breaking Through the Invisible Boundaries of Global Business", a oferit o perspectiva practica, presarata cu exemple din activitatea sa de consultant international, privind una dintre cele mai importante provocari de business de azi: cum ne influenteaza diferentele culturale atunci cand interactionam, in activitatea noastra, cu persoane din intreaga lume. Concluzia a fost ca atentia fata de contextul cultural si de indiciile de multe ori subtile si nerostite poate face diferenta intre o afacere reusita si una esuata.

In cadrul sesiunii HighFuture Pioneers, am avut invitati care ne-au demonstrat, prin modelele lor de antreprenoriat de succes, ca viitorul este deja aici:

Ciprian Stanescu – Presedinte Global Shapers Bucharest Hub, comunitate a World Economic Forum, a abordat subiecte prezente in concluziile raportului World Economic Forum, din 2016, The Future of Jobs, printre care ocuparea fortei de munca si strategii pentru asigurarea competentelor necesare in a Patra Revolutie Industriala.

Daniel Matei – Manager Impact Hub Bucharest, a vorbit despre trendurile in coworking, la nivel national si global, prezentand si un profil al utilizatorului tipic de spatii de coworking asa cum reiese din rapoartele realizate de reteaua Impact Hub prin chestionarea a 15.000 de membri la nivel global.

Riccarda Zezza – Co-fondator Maternity as a Master (MAAM), a prezentat Maternity as a Master, Piano C („Planul C”) si ARG, proiecte originale prin care si-a propus sa ofere parintilor, in special mamelor aflate in concediul de crestere a copiilor, oportunitati de a continua sa lucreze, sa invete si sa-si dezvolte abilitati profesionale care sa le usureze reintegrarea profesionala ulterioara.

Mihai Dragomir – Membru fondator al Asociatiei Mioritics, a discutat despre eco-turism si turismul de nisa, un sector cu un urias potential de dezvoltare, care produce valoare adaugata si bunastare reala in comunitatile gazda.

Cristian Covaciu – Director General IPEC SA, a vorbit despre evolutia automatizarii diverselor procese si modul in care robotii industriali pot imbunatati procesele si contribui la o mai buna remunerare a angajatilor unei companii.

Adrian Fako – CEO si Co-Fondator Accelerole, a sustinut o prezentare despre inteligenta artificiala in programele de training corporate si despre modurile in care se pot sustine din punct de vedere tehnologic invatarea si dezvoltarea continua a angajatilor.

Le multumim tuturor speakerilor, participantilor si partenerilor HighFuture Conference!

  • Partenerii principali ai evenimentului: Carrefour; Eucom  
  • Parteneri anuali: Romanian Software; Total Soft; Trend
  • Partner on legal matters: PeliFilip
  • Parteneri eveniment: BCR Pensii; Global Shapers Community Bucharest Hub
  • Exhibiting supporter: Universum
  • Partener media principal: TVR
  • Parteneri media: Biz; Cariere; HR Manager  
  • Suporteri media: IQads; Manager Express; Portal HR; Smark; Femei in Afaceri

Citeste si despre

In acest articol, propunem sase masuri pe care liderii le pot aplica pentru a se asigura ca angajatii lor sunt echipati cu competentele esentiale Citeste mai mult »
A 12-a editie a Galei Premiilor de Excelenta in Resurse Umane HR Club a avut loc pe 3 iunie 2020. Desfasurata in conditii exceptionale, ca Citeste mai mult »
Criza COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra muncii la nivel global, punand o presiune uriasa asupra departamentelor de Resurse Umane, care au Citeste mai mult »

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

A&D Pharma
Bucuresti
UNIQA Asigurari
Bucuresti

Parteneri Anuali