ReShape Organizations Masterclass Series: Future of Work | Angelika Reich & Alexandru Filip - McKinsey | 24 iunie 2020

Chiar si inainte de actuala criza, tehnologiile in schimbare si noile modalitati de lucru perturbau joburile si competentele de care aveau nevoie angajatii. In 2017, McKinsey Global Institute estima ca nu mai putin de 375 de milioane de lucratori – sau 14% din forta de munca globala – vor trebui sa isi schimbe ocupatiile sau sa dobandeasca noi competente pana in 2030 din cauza automatizarii si inteligentei artificiale. Intr-un studiu global recent McKinsey, 87% dintre directorii executivi declarau ca se confrunta cu lacune de calificare in cadrul fortei de munca sau ca se asteapta la acest lucru in termen de cativa ani. Dar mai putin de jumatate dintre respondenti aveau o idee clara despre cum sa solutioneze problema.

Pandemia de coronavirus a facut aceasta chestiune si mai presanta. Lucratorii din toate industriile trebuie sa-si dea seama cum se pot adapta conditiilor care se schimba rapid, iar companiile trebuie sa invete sa realizeze o potrivire intre acesti lucratori si noile roluri si activitati. Aceasta dinamica presupune mai mult decat munca la distanta sau folosirea automatizarii si a inteligentei artificiale. Este vorba despre modul in care liderii pot recalifica si perfectiona forta de munca pentru a crea noi modele de afaceri in epoca post-pandemie.

Lucrul la distanta castiga teren inca dinainte de criza, dar pandemia a aratat ca telemunca este aici pe termen lung. Un sondaj recent Gartner CFO a relevat faptul ca aproape trei din patru CFO planifica sa "transfere permanent cel putin 5% dintre angajati care lucrau la sediul companiilor pe pozitii de lucru la distanta, dupa COVID-19." Desi multi angajati au invatat "vazand si facand" in prima faza a crizei sau au fost instruiti "la fata locului", lucrul de la distanta intr-o forma continuata va ridica, probabil, o provocare legata de calificare si perfectionare.  Pentru a face fata acestei provocari, companiile ar trebui sa elaboreze o strategie de management al talentelor care sa dezvolte competentele digitale si cognitive esentiale ale angajatilor, abilitatile lor sociale si emotionale, precum si adaptabilitatea si rezilienta acestora. Acum este momentul ca organizatiile sa-si dubleze bugetele de instruire si sa-si ia un angajament fata de recalificarea fortei de munca. De asemenea, dezvoltarea acestui "muschi” va intari companiile si le va pregati pentru perturbari viitoare.

***

Dupa masterclassul sustinut de Dave Ulrich, ReShape Organizations Masterclass Series continua cu o sesiune sustinuta de Angelika Reich, Partener McKinsey in Zürich si Alexandru Filip, Managing Partner McKinsey in Bucuresti.

In masterclassul intitulat Future of Work, vom vorbi despre cum puteti, in calitate de lideri, sa abordati provocarea calificarii fortei de munca in viitor si sa va pregatiti modelul organizational de operare pentru viitor: sa identificati abilitatile de care va avea nevoie modelul vostru de afaceri, sa formati abilitatile angajatilor si sa construiti experiente de invatare customizate pentru rezolvarea decalajului de calificare.

Mai multe despre sesiune aici si despre Angelika Reich si Alexandru Filip aici.

***

Cum te inscrii? Consulta tarifele de participare si trimite un email la anca.toma[at]hr-club.ro.

Detalii sesiuni

Future of Work | 15:00-16:30
 

Viitorul muncii va fi una dintre cele mai solicitante provocari pentru companii in urmatorul deceniu, determinand pana la 1,5% din productivitatea incrementala in economiile avansate si necesitand ca aproximativ 35% din forta de munca sa isi schimbe locurile de munca. Actuala criza COVID-19 demonstreaza ca viitoarele competente si modele de lucru au o importanta fara precedent, avand in vedere trecerea accelerata la servicii digitale pentru clienti si la modele de colaborare organizationala. Foarte probabil, tendintele catre (re)calificare se vor accentua dupa incheierea crizei si vor accelera necesitatea de imbunatatire a competentelor. Cu toate acestea, peste 80% dintre liderii organizationali indica faptul ca forta lor de munca nu este pregatita pentru aceasta schimbare.

In acest Masterclass, Angelika Reich si Alexandru Filip vor vorbi despre cum puteti, in calitate de lideri, sa abordati provocarea calificarii fortei de munca in viitor si sa va pregatiti modelul organizational de operare pentru viitor: sa identificati abilitatile de care va avea nevoie modelul vostru de afaceri, sa formati abilitatile angajatilor si sa construiti experiente de invatare customizate pentru rezolvarea decalajului de calificare. De asemenea, vor discuta despre cum sa testati rapid si sa reiterati, cum sa aveti un impact mai mare si de ce este important sa va protejati bugetele de L&D.

*** Sesiunea se va desfasura in limba engleza. HR Club nu va asigura servicii de traducere.

 

Speakers

Angelika
Reich
McKinsey Partner,
Zürich

Angelika este Partener McKinsey cu sediul in Zürich, Elvetia. Ea conduce practica McKinsey de Future of Work & Reskilling in Europa si are 10 ani de experienta in consultanta, oferind servicii unor clienti dintr-o larga paleta de industrii, cu accent pe Advanced Industries. Angelika dezvolta strategii pentru clienti in domeniul organizarii la scara larga si al transformarilor fortei de munca, precum si in domeniul recalificarii si transformarii talentelor, inclusiv transformari digitale la scara larga.

Inainte de a se alatura McKinsey, Angelika a lucrat ca cercetator neurocognitiv si psiholog.

Alexandru
Filip
McKinsey Managing Partner,
Bucharest

Alex este Managing Partner McKinsey in Bucuresti si conduce practica firmei de Digital & Analytics in Europa Centrala si Estica. Are aproape 15 ani de experienta in consultanta, deservind clienti din industria bancara, de asigurari si telecomunicatii, in special in ariile de strategie, transformari agile si eforturi de digitalizare. A coordonat diverse programe multianuale digitale si agile in cadrul unor institutii de top din Europa Centrala si Estica, care au inclus digitalizarea customer journey, implementarea unor modele analitice avansate pentru o retentie sporita a clientilor si adoptarea metodologiei Agile.

Anterior, a fost consultant de management pentru o alta firma internationala de consultanta si bancher de investitii.

Partenerii Evenimentului

Parteneri anuali HR Club
Partner on Legal Matters

Inscrieri

Tarifele de participare:

Inscrierile se fac trimitand un email la anca.toma[at]hr-club.ro.

*** Sesiunea se va desfasura in limba engleza. HR Club nu va asigura servicii de traducere.

Parteneri anuali

Jobs

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Parteneri Anuali