Instruire si dezvoltare profesionala

People Profession Europe Report 2018

The CIPD, in collaboration with the European Association for People Management (EAPM), has developed a survey to take a bi-annual snapshot of the state of the people profession. The aim is to establish where, when and if the profession is responding to the external and organisational factors shaping the workplace. As professional associations, we share a responsibility to ensure that the people profession is competent and confident in its role when delivering value to the workforce, organisations and wider society.

English

Free online HR forum

Acest forum contine o baza de date ce pune la dispozitia vizitatorilor o multitudine de documente si formulare utile activitatii de resurse umane, grupate pe diferite categorii: angajare, evaluarea performantei, dezvoltare organizationala, managementul carierei, legislatia muncii, instruire si dezvoltare profesionala, relatia cu angajatii, salarizare, sanatate si securitate in munca, plus o sectiune dedicata umorului si una creata special pentru studenti.

http://askforhrd.com

English

A Turning Point in Learning and Development?

In 2009, AchieveGlobal a realizat un sondaj online printre 150 de participanti. Acest sondaj a fost repetat in 2010, de data aceasta cu 120 de respondenti. Respondentii la ambele studii reprezentau factori de decizie sau de influenta in procesul de luare a deciziilor pentru achizitionarea de training-uri axate pe competente soft. Per ansamblu, ei au reprezentat peste 37 de industrii de pe intreg teritoriul SUA.

English

Induction

Acest articol ofera cateva informatii de baza cu privire la activitatea de inductie a noilor angajati intr-o organizatie.

English

Congratulations! You’re the New Chief Talent Officer

Acest articol contine o serie de sfaturi utile si bune practici adresate unui proaspat numit in functia de manager de RU/responsabil de atragerea, pastrarea si dezvoltarea talentelor unei organizatii, mai ales tinand cont de contextul economic actual. El se concentreaza pe ce ar trebui sa faca persoana in cauza in primele 100 de zile de la numirea sa in functie, relatia cu managerul general al companiei, cunoasterea strategiei si contextului afacerii, precum si asupra recrutarii si dezvoltarii talentelor de top in beneficiul organizatiei.

English

The Current State of Performance Management and Career Development

Acest raport prezinta rezultatele unui studiu desfasurat in martie-aprilie 2010 de Hewitt asupra a aproximativ 200 de angajatori, cu privire la practicile, oportunitatile si riscurile actuale ale managementului performantei si programele de dezvoltare a carierei angajatilor.

English

Corporate Recruiters Survey - 2009 General Data Report

Acest raport prezinta rezultatele unui studiu efectuat asupra recrutorilor din marile corporatii, de catre GMAC, organizatia ce detine licenta testului GMAT, privind locurile de munca disponibile pentru absolventii unui MBA sau unui alt program de master in domeniul afacerilor. Scopul acestui studiu este de a identifica nevoile si asteptarile angajatorilor, precum si dinamica lor de-a lungul timpului, de a oferi informatii si statistici relevante referitoare la metodele de recrutare, pachetele de compensare, sau ratele de retentie ale tinerilor absolventi.

English

2010 Corporate Issues Survey

Acest studiu releva nevoile si problemele organizatiilor care vor sa isi dezvolte oamenii spre a-si atinge potentialul maxim. Rezultatele din 2010 reflecta feedback-ul a 1886 de manageri generali, manageri de linie si leaderi de training si RU provenind dintr-o varietate de companii, industrii si tari. Incepand cu anul 2003, aproximativ 8500 de leaderi au luat parte la acest studiu. Human Invest este reprezentantul unic in Romania pentru solutiile Ken Blanchard Companies.

English

Leadercast n°10: Deep Foundations and People Development

In acest interviu, Todd Stitzer vorbeste despre cum a ajuns manager general intr-o organizatie de top la nivel international, iar pe baza propriei experiente discuta despre rolul educatiei in ocuparea acestei functii, conducerea si motivarea angajatilor, valori, razboiul talentelor, leadership si nu in ultimul rand, relatia dintre viata personala si profesionala.

http://knowledge.insead.edu/home.cfm

English

Career Architecture at Barclay's Global Investors

Aceasta prezentare se constituie intr-un ghid de dezvoltare a carierei, printre temele abordate regasindu-se: elementele componente ale dezvoltarii carierei, caracteristicile celor sase nivele ale carierei, evolutia titlurilor si functiilor in functie de departamente si domenii, planul de implementare globala, beneficiile si rezultatele construirii unui cadru de dezvoltare a carierei, sau factori ce pot asigura succesul.

www.hewittassociates.com

English