Descriere Candidati

6. Cel mai valoros proiect de strategie de resurse umane
 1. Banca Comerciala Romana
  GOSFI (Group Operations and Support Functions Integration)

  Proiectul GOSFI (Group Operations and Support Functions Integration) a fost lansat cu scopul de a asigura un sistem eficient de guvernanta si control al functiilor suport din cadrul subsidiarelor Grupului BCR.

  Din perspectiva HR, proiectul a urmarit transpunerea in plan local a strategiei de resurse umane a BCR precum si implementarea unor solutii integrate/centralizate la nivel de grup.  

  In acest scop, HR BCR a crescut constant gradul de implicare in procesele locale de HR si si-a asumat responsabilitatea coordonarii acestora, devenind un partener strategic al business-ului local. Astfel, HR BCR a asigurat un transfer continuu de expertiza si bune practici  catre subsidiare, furnizând sprijin constant si consultanta in toate aspectele legate de resurse umane.

  In cadrul acestui proiect s-a realizat o mai buna orientare a resurselor locale catre core business, prin concentrarea managementului local intr-o mai mica masura catre procesele/functiile suport.

 2. McDonald’s Romania
  Proiect de Strategie de Resurse Umane

  Externalizarea serviciului de administrare personal si calcul salarial pentru 3500 de angajati catre Smartree Romania; implementarea de procese noi, integrate intr-o platforma moderna de software ce ofera un grad ridicat de control al gestionarii informatiilor si in acelasi timp un nivel maxim de acuratete a informatiilor.

  Proiectul de externalizare a proceselor de administrare personal si calcul salarial permite diminuarea substantiala a timpului si resurselor alocate acestor activitati repetititive, importante, dar care nu genereaza plus valoare si permite departamentului HR sa se concentreze pe procesele de resurse umane cu adevarat generatoare de plus valoare pentru obiectivele de business ale companiei McDonald’s.

 3. Merck Sharp & Dohme Romania
  Employee Engagement Project

  Descrierea proiectului nu este disponibila.

 4. Provident Financial Romania
  Ghidul celor mai bune practici de resurse umane

  In cadrul departamentului de HR al companiei Provident am dezvoltat ghidul celor mai bune practici pentru a ne asigura ca principiile de baza ale afacerii sunt implementate si aplicate la nivel de companie precum si la nivel de functiune in parte. Aplicarea unitara a principiilor de baza in toate principiile din cadrul departamentului va oferi o platforma stabila pentru dezvoltarea afacerii, pentru realizarea obiectivelor strategice de crestere si gestionarea efectiva a riscurilor care afecteaza direct afacerea.

  Practic, strategia si principiile agreate la nivel de resurse umane, implementate si executate corespunzator de catre echipa de resurse umane si managerii de linie din Provident s-au dezvoltat pe baza bunelor practici pentru toate functiunile din resurse umane (recrutare, compensatii si beneficii, relatia cu angajatii, training si dezvoltare).

  Departamentul de resurse umane a identificat mijloace de control pentru fiecare principiu fundamental, reprezentand reguli dictate de politica si/sau mijloace de control al proceselor, pe care fiecare functiune trebuie sa le aiba implementate pentru a gestiona eficient riscul asupra afacerii. 

 5. Raiffeisen Bank
  Internal Customer Satisfaction Survey

  In anul 2010, directia Resurse Umane a demarat un proiect ambitios: Internal Customer Satisfaction Survey (ICSS). Studiul este bazat pe colectare de date de la grupul-tinta (B-1), care formuleaza principalele activitati (“livrabile”) pe care le desfasoara in organizatie, indicand principalii beneficiari ai acestor activitati.

  Evaluarea noteaza perceptia asupra calitatii “livrabilelor” si se face pe baza unei scale de la 1 la 5, configurata in trei dimensiuni:

  • Oferirea de informatii/solutii pertinente
  • Promptitudinea/respectarea termenelor
  • Comunicare/comportament/atitudine.

  Studiul are o frecventa anuala, suscitand un mare interes, dovedit prin participarea masiva (peste 90% din grupul-tinta). Rezultatele sale constituie KPI calitativi pentru participanti.

 6. Tenaris Silcotub
  Global Trainee Program

  “You’ve got the talent. We can make it happen”

  Global Trainee Program is a strategic human resources development tool that aims to build up a specific group of junior professionals with a strong industrial background and with potential to become the future company leaders.

  The 2 years development program is addressed to young talents that have recently graduated university and contributes to the accelerated growth of the young professional being based on the following pillars:

  • Basic training packs that contain a diverse cross section of skills (technical & managerial);
  • Job rotation: two different job assignments throughout the program; 
  • Performance Evaluation and constant follow up.