Your First Job

Draga reprezentant al Generatiei Z,
Draga coleg din HR,

“Your First Job”, un proiect ambitios, initiat de HR Club in parteneriat cu Scoala de Valori, si-a propus sa contribuie la diminuarea diferentelor de asteptari dintre tinerii aflati la primul loc de munca si angajatori, dar si sa faciliteze accesul si integrarea Generatiei Z pe piata muncii. Proiectul a devenit o oportunitate excelenta pentru ca voi, tineri intre 16 si 23 de ani si profesionisti in HR cu experienta, sa intrati in contact unii cu altii si sa va conturati o imagine cat mai realista despre ce inseamna sa ai un job si despre asteptarile tinerei generatii. 

Astfel, incepand cu luna iunie 2018 – cand proiectul a fost lansat oficial – echipe mixte formate din cei 84 de tineri si 29 mentori (profesionisti HR) au lucrat la realizarea unui Kit de angajabilitate care sa reprezinte un instrument de referinta pentru orice tanar aflat in cautarea primului job. La inceput de 2019, prima versiune a Kit-ului a fost pregatita pentru lansare. Aceasta nu este nici pe departe exhaustiva si include, intr-o colectie de materiale interactive, adaptate modului de informare a generatiei Z (clipuri video, animatii, prezentari pdf si ppt, infografice), informatii, idei si concepte relevante pentru un tanar aflat in cautarea primului loc de munca: ce reprezinta vocatia si cum sa ti-o gasesti, cum te pregatesti pentru interviu, ce trebuie avut in vedere la semnarea contractului de munca sau la negocierea salariului. Kit-ul contine o surpriza si pentru voi, HRii – un ghid de onboarding al Generatiei Z, cu sugestii pe placul lor.

Pe langa realizarea materialelor incluse in Kit-ul online de angajabilitate, sub umbrela obiectivului de dezvoltare personala si profesionala, elevii si studentii voluntari in proiect au participat la:

  • workshop-uri (livrate de: GooglePersonal Branding & Social Media Tools, BCREducatie Financiara, Federal-MogulAssessment Center pentru evaluarea competentelor de business, Petre BicaRealizarea materialelor video educationale),
  • vizite de companii (BCR, 2 fabrici ale Federal-Mogul Ploiesti),
  • bootcamp – 2 zile cu sesiuni intensive pentru crearea materialelor integrate in kit, dar si
  • sesiuni de consiliere vocationala.

De asemenea, aceste activitati au fost completate de intalniri de echipa (7 echipe), care au avut loc, in medie, cu o frecventa saptamanala in perioada iulie – decembrie, dar si petreceri laugh

Asadar, te invitam sa descarci sau sa vizualizezi mai jos materialele din Kit-ul de angajabilitate, care reprezinta produsul a nu mai putin de 270 de ore de voluntariat! Si, de ce nu, sa devii si tu un ambasador sau un mentor "Your First Job!" 

 

KIT ONLINE DE ANGAJABILITATE

Te-ai intrebat si tu ce conteaza mai mult atunci cand aplici pentru un job: abilitatile sau diplomele detinute? Raspunsul la aceasta intrebare l-au conturat si ambasadorii Your First Job in acest clip.
Emotiile primului interviu... Oare care sunt asteptarile angajatorilor atunci cand aplici si/sau esti selectat pentru primul job? Afla aceasta, intr-un mod super amuzant, de la ambasadorii Your First Job.
Va fi oare dragoste la prima vedere? Despre cum sa te pregatesti pentru primul interviu, dar si despre ce sa nu faci, ne transmit intr-un mod creativ ambasadorii Your First Job.
Elena este proaspat angajata la firma la care visa sa aduca o contributie de ceva timp si are o multime de intrebari. Afla cum ar putea sa arate prima ei zi de lucru, pentru a o putea ajuta sa se integreze in companie.
Lista dorintelor pentru primul job - de la Generatia Z, pentru tine, specialistul HR.
Importanta lui "a sti ce iti place sa faci si ce nu iti place sa faci" atunci cand te orientezi spre primul job au descoperit-o si ambasadorii Your First Job. Ajutati de mentorii lor, au creat acest clip. Te va ghida si pe tine in alegerea primului job!
Daca vrei sa afli mai multe despre cum sa-ti gasesti vocatia, poti incepe prin a urmari acest clip.
You can`t spell HERO without HR, can you? Despre ce face HR-ul si despre rolul managementului in companie prin ochii Generatiei Z.