Manualul de Bune Practici in Resurse Umane, ajuns la cea de-a V-a editie

De HR CLUB pe 27 Noiembrie 2014

Manualul de Bune Practici in Resurse Umane, ajuns la cea de-a V-a editie 

Cea mai recenta editie a Manualului de Bune Practici in Resurse Umane – editia cu numarul 5 – a fost lansata in cadrul Conferintei Nationale HR Club „HR Times” de pe 30 octombrie 2014. Manualul este un proiect HR Club cu traditie care reuneste cateva din cele mai interesante initiative de resurse umane ale organizatiilor din Romania. Volumul constituie o resursa importanta pentru toti practicienii dedicati managementului oamenilor, dar si celor care sunt pasionati de domeniul resurselor umane si care doresc sa urmeze o cariera in aceasta arie profesionala.

Manualul detaliaza proiectele de resurse umane cele mai apreciate de catre juriul Galei Premiilor de Excelenta HR Club 2014, singurul eveniment din Romania care recunoaste si premiaza excelenta in domeniu. Astfel, cititorii manualului au acces la valoroasa experienta in implementarea proiectelor a  „pionierilor” bunelor practici in resurse umane in 2014: Arcelor Mittal, Banca Comerciala Romana, Banca Nationala a Romaniei, Cargus, Caroli Foods Group, Cetelem IFN SA, Coca-Cola HBC Romania, Euro Auto Plastic Systems (Faurecia) Romania, ING Asigurari de Viata si Pensii, Orange Romania, PeliFilip, Provident Financial, Renault Romania & GDF SUEZ Enery Romania, Romstal, Tenaris Silcotub, Tuborg Romania, UniCredit Leasing, UniCredit Tiriac Bank, Ursus Breweries, Vodafone Romania, Zentiva - Divizia Industriala.  

Cele 32 de studii de caz reunite in editia din acest an sunt structurate in 8 sectiuni: recrutare si selectie; compensatii si beneficii; managementul performantei; design organizational (categorie inclusa pentru prima oara in acest an); formare si dezvoltare; strategie de resurse umane; managementul talentelor; schimbare culturala si angajament. Modelele prezentate in acest instrument de lucru si de referinta pentru profesionistul in HR acopera industrii variate. Manualul constituie astfel un ghid pentru dezvoltarea de proiecte de resurse umane de succes de catre cat mai multe companii din Romania, indiferent de sectorul in care activeaza.

“In acest an, industria cu cele mai multe proiecte incluse in competitie a fost Productia (40% din aplicatii), urmata de Banci si Asigurari (27% din aplicatii). Categoriile-vedeta la aceasta editie au fost "Cel mai valoros proiect de Formare si Dezvoltare al anului", unde s-au inregistrat 18 aplicatii si "Cel mai valoros proiect de Schimbare Culturala & Angajament", cu 17 aplicatii. Volumul de fata contine, insa, si descrierea unor proiecte de succes din alte 6 categorii, reunind in total 8 zone de activitate ale managementului resurselor umane: recrutare si selectie; compensatii si beneficii; managementul performantei; design organizational (categorie inclusa pentru prima oara in acest an); formare si dezvoltare; strategie de resurse umane; managementul talentelor; schimbare culturala si angajament.” Radu Mavrodin, Presedinte HR Club.

Manualul de Bune Practici in Managementul Resurselor Umane poate fi consultat de catre profesionistii HR inclusiv in etapele de implementare a proiectelor, continand informatii legate de bugetul si resursele alocate, obiectivele fixate si rezultatele obtinute de companiile care constituie studii de caz in acest volum. Principalul avantaj al Manualului il constituie faptul ca toate proiectele descrise intre paginile sale au fost testate deja cu succes in practica.

Cea de-a V-a editie a Manualului de bune practici in Resurse Umane a fost lansata in cadrul Conferintei Nationale HR Club – HR Times - din data de 30 octombrie 2014. Volumul poate fi achizitionat prin comanda directa pe e-mail, la adresa office@hr-club.ro.

Citeste si despre

Daca ai gasit macar o data informatie si inspiratie in evenimentele si resursele HR Club, atunci ajuta-ne sa le oferim in continuare! Redirectionand Citeste mai mult »
Desfasurata pe 31 martie 2021, ceremonia online transmisa in direct pe site-ul Asociatiei HR Club a fost urmarita de peste 600 de membri ai Citeste mai mult »
Ziua de 29 octombrie a debutat cu prezentarea lui Bjarte Bogsnes, Presedinte Beyond Budgeting Roundtable. Un pionier al miscarii Beyond Citeste mai mult »

Evenimente

JOBS

Poti consulta aici lista job-urilor de HR deschise in companiile membre HR Club. Daca esti membru HR Club si vrei sa promovezi un job din cadrul companiei tale, scrie-ne la adresa: office [at] hr-club.ro. Logheaza-te cu contul de membru HR Club si poti vedea CV-uri ale profesionistilor de HR in cautare de noi provocari. De asemenea, daca iti cauti un job, ne poti trimite CV-ul tau; acesta va fi vizibil doar membrilor HR Club, in sectiunea de CV-uri.

Asociatia HR Management Club

Parteneri Anuali