Managementul performantei

Book Review: The Talent Powered Organization

In aceasta recenzie, specialistul in leadership, Wally Bock isi exprima parerea in legatura cu cartea scrisa de trei profesionisti din domeniu, intitulata "The Talent Powered Organization: Strategies for Globalization, Talent Management and High Performance". El aduce atat laude la adresa continutului lucrarii, in comparatie cu alte lucrari de pe piata, cat si cateva critici, legate in special de neuniformizarea ideilor propuse de cei trei autori.

English

A manager's guide to performance management

Aceasta lucrare se doreste a fi un ghid pentru companii in implementarea unui management al performantei cat mai eficient. Ea explica mai intai conceptul de management al performantei si beneficiile sale pentru organizatie, pentru ca ulterior sa prezinte, pe rand, elementele sale componente si sa ofere sfaturi cu privire la strategii si modalitati de imbunatatire a fiecarui element. Ideile prezentate sunt sustinute pe baza exemplelor practice si a diferitelor studii de caz.

Sursa: http://www.idea.gov.uk/

English

Assessment Tools and Their Uses

Acest articol prezinta pe scurt cele mai importante instrumente si proceduri pe care le folosesc organizatiile pentru evaluarea angajatilor. Mai precis, el analizeaza diferite tipuri de teste in functie de ceea ce masoara ele, precum: abilitati mentale vs. fizice, testarea rezultatelor, interviuri de angajare, teste de personalitate, de onestitate si integritate, verificarea recomandarilor, centre de evaluare, sau testele medicale.

www.hr-guide.com

English

Drive Business Performance (Book Review)

In aceasta recenzie, Ron Dimon, consultant in domeniul managementului performantei, isi exprima opinia cu privire la cartea scrisa de Bruno Aziza si Joey Fitts, pe tema acestui tip de management in organizatie. Cartea este considerata o imbinare echilibrata intre partea teoretica si o divesitate de studii de caz si exemple relevante pentru ideile sustinute. La final, autorul recenziei prezinta si cateva aspecte care in opinia sa ar trebui sa fie imbunatatite, eventual in vederea publicarii celei de-a doua editii a cartii.

English

HR Tools

Aceasta baza de date contine o serie de instrumente utile pentru specialistii in resurse umane: indicatorii cheie de performanta pentru functia de resurse umane, chestionar util unui proces de audit al RU, studiu de satisfactie al angajatilor, ghid de dezvoltare a competentelor, intrebarile utilizate in cadrul unui interviu bazat pe competente, ghid pentru managementul performantei, ghid pentru planificarea dezvoltarii individuale, modele de CV-uri de succes, catalog de competente, exemple de descrieri de posturi, studiu pentru utilizatorii serviciilor de RU si exemple de evaluare a eseuril

English

Sustainable Competency-Oriented Human Resource Development with Ontology-Based Competency Catalogs

Aceasta lucrare propune o abordare bazata pe competente a dezvoltarii resurselor umane, care se doreste a fi un model eficient de implementat intr-o organizatie, atat la nivel strategic-teoretic, cat si operational-practic. La final, sunt prezentate concluziile testarii acestui model intr-un spital din Germania, cu scopul de a imbunatati calitatea training-urilor desfasurate pentru asistentele medicale.

Sursa: http://www.professional-learning.eu/

English

Performance Management Guide

Aceasta lucrare isi propune sa fie un ghid in domeniul managementului performantei, abordand subiecte precum: principiile ce ar trebui respectate in desfasurarea acestui proces, cele cinci competente cheie pentru succes, un exemplu privind planificarea in timp a actiunilor, cele opt etape ale procesului, surse de feedback, instrumente practice utile in managementul performantei, modele de leadership, rolul programelor de coaching si dezvoltarea carierei.

Sursa: www.rochester.edu

English

New Skills for New Jobs

Acest raport se bazeaza pe rezultatele unei cercetari realizate in februarie 2010 si adresate Comisiei Europene isi propune sa identifice noile competente cerute angajatilor, cu scopul de a eficientiza relatia dintre oferta educationala si piata muncii.

English

In house or external coaching?

Acest articol reprezinta o analiza comparativa a avantajelor si dezavantajelor folosirii coaching-ului intern sau extern de catre o organizatie, in functie de contextul specific in care se afla aceasta. Sunt oferite o varietate de motive pentru care managerii ar trebui sa aleaga una din cele doua variante de coaching, care sa creasca nivelul de performanta in organizatie.

http://www.trainingpressreleases.com/

English

2009 State of Global Talent Management

Acest raport reprezinta un rezumat al concluziilor unui studiu privind managementul talentelor la nivel global, realizat in 2009 de compania Softscape. Printre cele mai importante teme ale studiului se regasesc: recunoasterea managementului talentelor ca o tema cheie de actualitate in contextul crizei economice, importanta definirii unei misiuni la nivel strategic, beneficiile aplicarii managementului talentelor in organizatie, facilitatile oferite de tehnologie, sau alegerea corecta a unui furnizor de servicii in managementul talentelor.

English