Recrutare si selectie

World of Work Report 2010: From one crisis to the next?

Acest raport realizat de specialisti ai OIM face o analiza aprofundata a evolutiei viitoare a pietei muncii pentru a estima impactul probabil al crizei economice mondiale. Printre subiectele abordate, se regasesc: situatia actuala a locurilor de munca, promovarea unei piete a muncii de calitate, climatul social, schimbarile produse in relatia dintre statutul de angajat si somaj, rolul politicilor fiscale de austeritate, politica de reechilibrare a dezvoltarii statelor, dezvoltarea economica ca suport pentru crearea de mai multe locuri de munca cu conditii mai bune.

English

UGA Internship Guide

Aceasta lucrare clarifica notiunea de "internship", avand ca punct de plecare ghidul Centrului de Cariera al Universitatii din Georgia: de la definirea termenului, la beneficiile pe care le aduce un astfel de program atat organizatiei, cat si individului, sistemul de recompense si prevederile legale din domeniu, etapele procesului de creare si implementare a unui program de internship, precum si cateva sfaturi utile pentru a avea succes.

 http://www.career.uga.edu/multimedia/InternshipGuidelinesv1.pdf

English

Internships: to pay or not to pay?

Acest articol dezbate problema acordarii sau nu unei recompense financiare unui tanar care efectueaza un stagiu de internship in cadrul organizatiei. El prezinta principalele beneficii ale unui internship, atat pentru cel care il efectueaza, cat si pentru companie, iar ulterior face un inventar al argumentelor pro si contra desfasurarii unei activitati voluntare, in special pentru intern. De asemenea, face o paralela intre caracteristicile unui internship si perioadei de ucenicie, oferind si cateva sfaturi si recomandari pentru incurajarea tinerilor sa urmeze astfel de programe.

English

Study on Personnel Development and Human Resources Recruitment in the European Logistics Market

Aceasta prezentare analizeaza rezultatele unui studiu realizat de Cap Gemini Ernst & Young in 2001, printre companiile din domeniul logistic, lideri pe piata din Europa, cu privire la stadiul actual al recrutarii de personal si dezvoltarii resurselor umane.

English

Seven Steps of Effective Workforce Planning

Aceasta lucrare are ca tema principala una dintre cele mai importante activitati strategice din domeniul resurselor umane, planificarea fortei de munca din organizatie. Ea este structurata pe mai multe capitole, ce abordeaza subiecte precum: etapele procesului de planificare a fortei de munca, definirea scopului si obiectivelor strategice ale organizatiei, identificarea nevoilor actuale si viitoare legate de forta de munca, implementarea strategiilor care sa satisfaca aceste nevoi si sa compenseze lipsurile actuale, monitorizarea, evaluarea si revizuirea acestor strategii.

English

Romanian HR Outlook Q2/2011

Studiul HR Outlook Q2/2011 a fost realizat de HR Club in luna septembrie - octombrie 2011 pe un esantion de 129 de manageri generali si directori de resurse umane din Romania, cu sprijinul companiei de cercetare de piata Daedalus Millward Brown. Studiul reprezinta o radiografie a pietei de resurse umane in trimestrul al doilea al anului 2011 prin comparatie cu trimestrul intai si abordeaza 6 domenii: strategie de resurse umane, dezvoltare organizationala, instruire si dezvoltare profesionala, managementul performantei, recrutare si selectie si legislatia muncii si relatii industriale.

English

Hiring Practices and Attitudes: Traditional vs. Online Degree Credentials

Aceasta prezentare face o analiza comparativa a practicilor si atitudinilor companiilor in raport cu sistemul educational urmat de cei care aplica pentru un loc de munca in cadrul lor, respectiv cel traditional, cu prezenta in campus si cel bazat pe invatare online. Ea clarifica mai intai care sunt tipurile de institutii acreditate sa acorde calificare online, apoi se axeaza pe detalierea rezultatelor unui studiu realizat in perioada iulie-august 2010 printre 449 de specialisti de RU, cu privire la angajabilitatea tinerilor ce au absolvit una din cele doua forme de invatamant.

English

Mount Allison University Recruitment & Selection Workshop

Aceasta prezentare a fost utilizata in cadrul unui seminar de la Universitatea Mount Allison si realizeaza o incursiune in subiectul recrutarii si selectiei: definirea conceptelor de recrutare si selectie, sistematizarea procesului pe etape de urmat sau detalierea interviului ca instrument de evaluare - obiective, pregatirea intervievatorilor, tipurile de intrebari, prevederi legale, modele de evaluare, capcane in evaluare.

www.mta.ca

English

Romanian HR Outlook Q3/2011

Studiul HR Outlook Q3/2011 a fost realizat de HR Club in intervalul decembrie 2011 - ianuarie 2012 pe un esantion de 129 de manageri generali si directori de resurse umane din Romania, cu sprijinul companiei de cercetare de piata Daedalus Millward Brown.

English

Economic downturn in the EU: the impact on employment in the business economy

Aceasta lucrare analizeaza consecintele crizei economice asupra fortei de munca din sectorul economic la nivelul Uniunii Europene. Ea prezinta statistici relevante privind principalii indicatori economici atat la nivel general, cat si diferentiat pe diferite sectoare economice, corelati cu fluctuatia fortei de munca, gradul restructurarilor si modificarile survenite in cadrul programelor de munca.

http://epp.eurostat.ec.europa.eu

English