Compensatii si beneficii

Retirement Attitudes. Part I: Confi dence in Retirement

Acest raport contine rezultatele unui studiu efectuat de Towers Watson in perioada mai-iunie 2010, asupra unui numar de 9,080 salariati din organizatii nonguvernamentale din Statele Unite, pe tema atitudinii angajatilor privind pensionarea. El prezinta principalele schimbari ce au avut loc in ultimii ani in planurile de pensionare ale angajatilor, in gradul de incredere legat de nivelul de trai, sau de masurile luate de organizatii, diferentiate in functie de perioada de timp asteptata pana la pensionare.

English

JobsDB Compensation and Benefit Survey 2010

Acest raport prezinta rezultatele unui studiu privind pachetele salariale si de beneficii acordate angajatilor, realizat la sfarsitul lui 2009, asupra unui numar de 195 corporatii din Hong Kong , pe baza carora s-au facut predictii privind evolutia lor in 2010. Ea prezinta metodologia cercetarii, defineste principalele concepte si apoi se concentreaza pe rezultatele studiului, respectiv: retinerea angajatilor actuali si intentiile de angajare, estimarea nivelului salarial in 2010 in general, pe sectoare de activitate, sau in functie de posturi, structurate pe departamente.

English

Value Based Job Grading

Aceasta lucrare abordeaza gradarea posturilor dintr-o companie din perspectiva valorii pe care acestea o aduc organizatiei si a masurii in care contribuie la cresterea performantei in general si a dezvoltarii afacerii. Ea propune un model al elementelor cheie ce ar trebui luate in considerare in gradarea posturilor. De asemenea, stabileste un curs al etapelor de urmat in desfasurarea procesului, precum si cateva obiective in functie de care se realizeaza evaluarea rezultatelor obtinute.

English

Useful links to employee benefits related website

Aceasta baze de date contine o serie de link-uri catre diferite site-uri ce contin resurse si informatii despre sistemul de compensatii si beneficii, alaturi de alte informatii utile din domeniul resurselor umane.

www.motivano.co.uk

Sursa: www.motivano.co.uk

English

TOTAL COMPENSATION STRATEGY 2

Aceasta lucrare sustine esecul strategiilor dominante de recompensare totala a angajatilor si propune o noua abordare, in care oportunitatile viitoare de recompensare depind de nivelul de performanta actuala a angajatilor. Ea prezinta strategia actuala dominanta pe piata, fundamentata pe recalibrarea anuala la diferite obiective competitive, strategia bazata pe mecanisme de distribuire a profitului, si nu in ultimul rand, strategia bazata pe acordarea de stimulente antreprenoriale, cea mai noua tendinta din domeniu.

English

What Makes the Most Admired Companies Great: Reward Program Effectiveness December

Aceasta prezentare realizata de Hay Group abordeaza eficacitatea programelor de recompense pentru angajati, cu un rol cheie in performanta generala a organizatiilor. Ea se bazeaza pe rezultatele unui studiu realizat asupra unui numar de 1.500 de companii cu o reputatie excelenta la nivel mondial, cu privire la atributele pe care le considera definitorii pentru activitatea lor. Pornind de la acest studiu, ea dezvolta o strategie de construire a unui program de recompense, in stransa legatura cu nivelul de performanta a angajatilor.

English

Useful Links

Aceasta baze de date este o colectie de link-uri utile pentru specialistii in recompensarea angajatilor, mai precis din domenii precum: legislatie si sisteme de guvernamant, studii si sondaje specifice, asociatii de resurse umane in general sau axate pe sistemul de compensatii si beneficii, articole si alte resurse educationale. Majoritatea trimiterilor sunt insotite de descrierea aferenta a paginii web la care face legatura.

www.svca-online.org

English

The post-recession employee - Reward and pensions in the new world: HR leads the way

Aceasta lucrare analizeaza rolul departamentului de RU in perioada actuala de criza economica: pregatirea oamenilor pentru acceptarea schimbarii, promovarea programelor de sanatate si securitate in munca, managementul crizei, abordarea problemelor legate de structura de personal, recompensarea angajatilor, precum si recunoasterea oportunitatilor pentru cresterea performantei angajatilor si organizatiei in general. Per ansamblu, ea este o pledoarie pentru asumarea responsabilitatii si incurajarea atitudinii proactive a responsabililor de RU.

English

The Impact of Economic Uncertainty on Reward Programs

Acest raport prezinta un sumar al celor mai relevante concluzii ale unui studiu efectuat de Hay in 2009 asupra a 2,589 organizatii din 91 de tari cu privire la schimbarile ce au fost implementate in strategiile de compensatii si beneficii, ca masura de reducere a costurilor pe timp de criza. In discutie se afla, printre altele: nivelul salariului de baza, recompensele variabile pe termen scurt, stimulentele pe termen lung, programele de evaluare a performantei si de restructurare organizationala, sau principalele preocupari ale angajatilor si ale companiilor.

English

Reward risks

Acest raport prezinta rezultatele unui studiu efectuat in 2010 printre 191 de specialisti in compensatii si beneficii, majoritatea din marile companii private, cu scopul de a identifica cele mai importante riscuri ce ar putea afecta in viitorul apropiat strategiile de recompensare a angajatilor si implementarea lor practica. Rezultatele sunt prezentate in comparatie cu cele obtinute in cadrul aceluiasi studiu desfasurat in 2009.

English