Dezvoltare organizationala

What Senior Leaders Do: the Nine Roles of Strategic Leadership

Aceasta lucrare releva cele noua roluri jucate de lidership-ul strategic, pornind de la recunoasterea importantei liderilor eficienti pentru succesul oricarei organizatii. Ea prezinta evolutia lidership-ului, de la cel operational la cel strategic, defineste cele noua roluri cheie pe care le joaca un lider in organizatie, analizeaza cauzele aparitiei acestora, relatia dintre roluri si competentele de lider, precum si principalele caracteristici ale fiecarui rol.

English

What Makes a Company a Best Employer?

Acest raport prezinta concluziile unui studiu efectuat de Hewitt asupra unui numar de 5.000 de organizatii din 60 de industrii, cu privire la caracteristicile celui mai bun angajator, ce le diferentiaza pe piata si le ajuta sa obtina un avantaj competitiv cu ajutorul propriilor resurse umane. El enumera cele mai importante beneficii ale statutului de "cel mai bun angajator", cauta printre o serie de factori externi si interni pe cei care influenteaza atingerea acestui standard si analizeaza modul in care aceste organizatii reactioneaza la criza economica.

English

What leadership qualities and personal values are needed today?

Acest interviu a fost luat cu ocazia Forumului Economic Mondial din 2009. In prima parte, Joe Saddi, Presedinte al Booz&Company, discuta despre profilul si rolul unui lider in perioada de criza economica. In cea de-a doua parte a interviului, Shumeet Banerji, CEO al aceleasi companii, vorbeste despre schimbarile la care ne putem astepta pe viitor in economie si pe piata muncii si despre cum ar trebui sa se raporteze liderii la acestea.

www.booz.comc

English

The Nonprofit Sector’s Leadership Deficit

Aceasta lucrare are ca tema deficitul actual de leadership din organizatiile nonprofit, deficit care se va accentua in viitorul apropiat. Ea se bazeaza pe rezultatele unui studiu realizat de Bridgespan Group printre organizatiile de acest tip cu venituri peste $250,000, cu privire la principalele cauze ale deficitului de leadership, precum si cele trei directii critice de actiune pe viitor pentru a preveni adancirea problemei.

English

The Five Competitive Forces That Shape Strategy

In acest interviu, Michael E. Porter, profesor la Universitatea Harvard, vorbeste despre cele cinci forte concurentiale care dau forma unei strategii, influenta acestora asupra profitabilitatii organizatiilor indiferent de industria din care fac parte si despre cum poate fi pus in practica acest model. Exemplu concret al companiilor aeriene.

www.youtube.com

Sursa: www.youtube.com

English

The first 100 days. The new CEO challenge

Aceasta lucrare analizeaza importanta primelor 100 zile de la instalarea in functia de manager general al unei companii asupra relatiilor viitoare cu ceilalti membri ai organizatiei. Ea isi propune a fi un ghid pentru a trece cu succes de aceasta perioada si a profita la maxim la oportunitatile oferite de fiecare etapa, scop in care ofera exemple practice, modele teoretice cu accent pe diferite aspecte cheie ale activitatii, sfaturi practice legate de atitudinea si comportamentul recomandate a fi adoptate in acest interval.

English

The Business Case For Corporate Social Networks

Aceasta prezentare contureaza influenta noilor tehnologii asupra unei companii, abordand aspecte precum beneficiile retelei sociale online asupra unei organizatii sau solutii web pentru promovarea unui nou produs in randul consumatorilor. In plus, sunt prezentate studii de caz ale unor companii internationale ce activeaza pe diferite sectoare

www.slideshare.net

Sursa: www.slideshare.net

English

Strategic Leadership @Dell

Acest studiu de caz face un rezumat al strategiei companiei din domeniul IT, Dell, de atragere si dezvoltare a liderilor, pentru a acoperi nevoile de dezvoltare a afacerii pe o piata in ascensiune. El prezinta cadrul general al competentelor cerute talentelor, evolutia pe care trebuie sa o parcurga un potential talent pentru a ajunge lider in organizatie, caracteristicile lidership-ului strategic si nu in ultimul rand, eficienta investitiei realizate.

English

Social network websites: best practices from leading services

Aceasta prezentare este rezultatul unui studiu din 2007 privind influenta retelelor sociale online asupra activitatilor unei organizatii si isi propune sa ilustreze bune practici din domeniu in vederea crearii de valoare pentru organizatie. Sunt prezentate studii de caz realizate pe patru website-uri de retele sociale, principalele caracteristici ale acestora si statistici relevante din domeniu.

www.slideshare.net

English

Scenarios for the Future of Human Resource Management

Acest raport realizat de Decision Strategies International cu sprijinul SHRM prezinta concluziile unui studiu efectuat asupra unui numar de aproximativ 100 de companii de top la nivel global. Pornind de la principalele probleme, forte si tendinte de evolutie inregistrate in prezent, sunt construite patru scenarii posibile pentru viitorul resurselor umane. In final, sunt discutate implicatiile pe care le au aceste scenarii asupra dezvoltarii competentelor in domeniu.

Sursa: www.shrm.org

English