Teme sub lupa

Peste 350 de profesionisti ai resurselor umane si manageri de companii au participat la a 15-a editie a Conferintei Nationale HR Club, HR SmART Conference, care a avut loc pe 30 octombrie, la Bucuresti. Evenimentul s-a axat asupra provocarilor carora HR-ul trebuie sa le faca fata in prezent, intr-o lume aflata in continua schimbare, in cautarea unor modele organizationale flexibile si capabile sa se adapteze din mers. Citeste mai departe >>>

 

 

07 Noiembrie 2019

Invatarea continua este o investitie in propria cariera care iti poate plati dividende semnificative. Indiferent daca iti planifici sau nu o schimbare a locului de munca, o certificare iti poate aduce o crestere salariala, o promovare sau alte beneficii. De exemplu, 90% dintre angajatorii intervievati in cadrul studiului global CompTIA (2015) au raportat ca sunt mai inclinati sa promoveze un angajat daca acesta are o certificare profesionala. De asemenea, conform aceluiasi studiu, 67% dintre recruiteri folosesc certificarile pentru a evalua dorinta unui candidat de a munci din greu si a indeplini un obiectiv, iar 60% considera certificarile o confirmare a cunostintelor.

Citeste aici continuarea >>>

15 Octombrie 2017

Cum ar fi ca echipa ta sa evolueze de la ideea ca reprezinta doar un grup de angajati care s-au nimerit sa lucreze impreuna intr-un birou, la ideea unei comunitati de oameni care impartasesc aceleasi valori si reguli? Cum ar fi sa gaseasca un scop mai inalt in munca lor, sa le pese de ceea ce fac, iar compania sa aiba acces la arsenalul complet al talentelor si initiativelor lor?

Exista o modalitate de a obtine acest lucru, spune Isaac Getz, autorul cartii “Freedom, Inc.” si speaker la evenimentul HR Club din 4 octombrie, HighFuture Conference.

Iar modalitatea este sa le oferi angajatilor mai mult control si responsabilitate personala, devenind tu insuti un lider eliberator.

Citeste aici continuarea >>>

23 August 2017
Asociatia profesionistilor de resurse umane din Romania, HR Club, a lansat primul sistem de certificare 100% romanesc, creat de profesionisti cu experienta, care vizeaza trei niveluri de senioritate: generalist, integrator si strateg. Prima sesiune de certificare va avea loc in Bucuresti, in perioada 12-16 iunie 2017.
 
Aceasta certificare, recunoscuta de membri comunitatii Asociatiei HR Club, a fost dezvoltata pentru a oferi profesionistilor din domeniu o imagine asupra competentelor in HR la un moment dat, pe toate ariile relevante de expertiza, si, totodata, un ghid  pentru dezvoltarea profesionala viitoare. Examenul de certificare este bazat pe studii de caz, inspirate din situatii reale din companii multinationale sau romanesti, menita sa evalueze competentele practice ale profesionistul in HR si doar intr-o mica masura, indirect, cunostintele teoretice. Din acest motiv inscrierea la Examenul de Certificare HR Club nu presupune parcurgerea anumitor cursuri.
 

 

30 Mai 2017

Aproape 300 de specialisti de resurse umane, antreprenori si manageri din companii din Romania au asistat in seara zilei de 6 aprilie la Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane, organizata de HR Club. 

La a 9-a editie a Galei HR Club s-au oferit 9 premii la categoriile de proiecte de resurse umane, 3 premii la categoriile de management general si 4 premii speciale. Din cele 35 companii inscrise, 12 au plecat acasa cu premii!

Vezi in continuare lista castigatorilor >>>

 

07 Aprilie 2017

Sunt vesti de impact atat in plan personal, cat si organizational: Cum ne dozam efortul si ne planificam cariera pornind de la aceste premise? Daca esti specialist in resurse umane, cum vei reconsidera strategia de resurse umane pentru angajatii din organizatia ta? Modificarile demografice din urmatoarele decenii vor impacta puternic procesele de recrutare, formare si sistemul de beneficii. In consecinta, profesionistii in resurse umane vor trebui sa se pregateasca si sa pregateasca organizatiile pentru o piata a muncii care va arata foarte diferit de cea de acum. Lynda Gratton, Professor of Management Practice la London Business School, unde este coordonatorul celui mai valoros program de resurse umane la nivel mondial, vine la Bucuresti pe 6 aprilie, la invitatia HR Club, pentru a vorbi despre viitorul muncii in contextul cresterii sperantei de viata generale.

Ce se intampla cu piata muncii cand majoritatea oamenilor vor trai peste 100 de ani?

Peste 50% din copiii care se nasc acum in tarile dezvoltate vor atinge varste ce depasesc 100 de ani si chiar si generatia activa acum are sanse semnificativ crescute sa intre in randul centenarilor. In studiul The 100-Year Life, Lynda Gratton si colegul ei economist, Andrew Scott, de la London Business School, trec in revista impactul schimbarilor demografice asupra organizatiilor si asupra felului in care parcursul carierei noastre merge spre o directie cu mai multe etape, unde se combina perioade de experimentare, downshifting, evolutie ierarhica intr-un anumit domeniu si antreprenoriat.

Citeste mai multe despre care va fi rolul HR-ului in pregatirea organizatiei pentru viitor >>>

 

23 Martie 2017

Am povestit cu profesionistii de HR care si-au inscris proiectele la una dintre cele mai populare categorii de la Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane, cea de strategie de HR. Dupa seminarul de bune practici in strategie de HR care a avut loc pe 20 septembrie, am vrut sa sa va povestim si voua ce provocari intervin atunci cand organizatiile incep sa construiasca si sa implementeze o noua strategie de HR, cum a luat nastere proiectul cu care au participat la gala si ce planuri de viitor au. Majoritatea proiectelor participante la gala se vor regasi si in a 7-a editie a Manualului de Bune Practici in Resurse Umane, care va fi lansat pe 3 noiembrie la HR Innovation Conference


 
Corina Ghiatau, OD Manager Orange Romania, ne povesteste despre un proiect de succes de employee experience derulat in compania ei, premiat atat de juriul Galei HR Club cat si de angajatii Orange. Citeste interviul aici. 

 
Oana Piper, Manager Resurse Umane, Supremia Group, vorbeste despre proiectul de strategie de HR implementat in organizatia ei, care ar putea servi si ca model pentru alte companii. Citeste interviul aici.

 

17 Octombrie 2016

Am povestit cu profesionistii de HR care si-au inscris proiectele la una dintre cele mai populare categorii de la Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane, cea de strategie de HR. Dupa seminarul de bune practici in strategie de HR care a avut loc pe 20 septembrie, am vrut sa sa va povestim si voua ce provocari intervin atunci cand organizatiile incep sa construiasca si sa implementeze o noua strategie de HR, cum a luat nastere proiectul cu care au participat la gala si ce planuri de viitor au. Majoritatea proiectelor participante la gala se vor regasi si in a 7-a editie a Manualului de Bune practici in Resurse Umane, care va fi lansat pe 3 noiembrie la HR Innovation Conference

HR Club: Ce a insemnat pentru voi participarea la Gala Premiilor de excelenta in HR si recunoasterea pe care a primit-o proiectul nostru din partea comunitatii HR club?

Corina Ghiatau, Orange: Participarea noastra la gala a reprezentat celebrarea unui proiect deja premiat de colegii nostri din Orange. Aveam confirmarea interna a succesului proiectului de la membrii E-voice, prima comunitate online de angajati care, animata de o companie de market research, a participat la dezbateri si a avut initiative pe tema cresterii nivelului de angajament.

Stiam ca pentru ei a fost o experienta unica si foarte bogata, plina de sens, ceea ce pentru echipa HR a insemnat o depasire a asteptarilor cu care am pornit la drum in acest experiment. Participarea noastra a reprezentat si o ocazie de a valoriza acest proiect in comunitatea HR din Romania, primind feedback de la colegii din alte companii si, in cele din urma, bucuria de a primi recunoasterea juriului.

 Citeste continuarea aici >>>

17 Octombrie 2016
Am povestit cu profesionistii de HR care si-au inscris proiectele la una dintre cele mai populare categorii de la Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane, cea de strategie de HR. Dupa seminarul de bune practici in strategie de HR care a avut loc pe 20 septembrie, am vrut sa sa va povestim si voua ce provocari intervin atunci cand organizatiile incep sa construiasca si sa implementeze o noua strategie de HR, cum a luat nastere proiectul cu care au participat la gala si ce planuri de viitor au. 
 
HR Club: Ce a insemnat pentru voi participarea la Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane si  recunoasterea  pe care a primit-o proiectul vostru din partea comunitatii HR Club?
Oana Piper, Supremia Group: Stiam deja ca pentru organizatia noastra am adus valoare adaugata aducand Indicatori concreti care sa masoare un subiect conceptual, comunicarea. Proiectul nostru a dat in organizatie rezultate concrete, masurabile.
Suntem foarte mandri ca abordarea noastra originala a fost apreciata de juriul de specialisti si ca  ea poate aduce schimbari in bine nu doar in cadrul companiei noastre, ci poate servi ca sursa de inspiratie si altora.
 
 
17 Octombrie 2016

Pana la aparitia manualului de bune practici, povestim cu cei care au trimis la editia de anul acesta a Galei Premiilor de Excelenta in Resurse Umane cele mai apreciate proiecte de formare si dezvoltare. Vorbim despre participarea la cea mai importanta competitie anuala de proiecte de resurse umane din Romania si importanta recunoasterii acordata de catre comunitate proiectelor valoroase. Aflam opinia de specialist despre ce inseamna succesul unui program de learning si development, evolutia acestor programe in ultimii 10 ani si tendintele din industrie, inclusiv cele de pe piata furnizorilor. 

Codruta Hodrea si Radu Temes ne povestesc cum exploreaza noi resurse de leadership la Tenaris si ce solutie au gasit pentru trainingul tehnic pe care trebuie sa-l livreze angajatilor. Citeste interviul aici.
Maria Badea de la Zentiva ne arata de ce e nevoie sa dezvoltam programe tot mai personalizate care sa integreze si tehnologie in initiativele de invatare. Citeste interviul aici.   
Aurelia Florea de la Miele Tehnica  ne vorbeste despre prima participare la gala si cum evalueaza succesul proiectelor de learning si development. Citeste interviul aici.  
Laura Martin de la Vodafone Romania ne descrie misiunea proiectului care  dezvolta competente de leadership in compania ei.  Citeste interviul aici.
 
27 Iulie 2016
Pana la aparitia manualului de bune practici, povestim cu Aurelia Florea, Human Resources & Procurement Director - Brasov Plant la Miele Tehnica, printre cei mai apreciati de catre membrii juriului Galei Premiilor de Excelenta in Resurse Umane de anul acesta, despre participarea la cea mai importanta competitie anuala de proiecte de resurse umane din Romania si importanta recunoasterii acordata de catre comunitate proiectelor valoroase. Aflam opinia de specialist despre ce inseamna succesul unui program de learning si development, evolutia acestor programe in ultimii 10 ani si tendintele din industrie, inclusiv cele de pe piata furnizorilor. 
 
HR Club: Ce a insemnat pentru voi participarea la Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane si  recunoasterea  pe care a primit-o proiectul vostru din partea comunitatii HR Club?
Aurelia Florea: Participarea la Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane 2016 a fost pentru noi prima participare la acest eveniment si ne-am bucurat sa putem inscrie doua proiecte in competitie.
Recunoasterea primita a venit ca o incununare a eforturilor noastre si ca o reconfirmare a faptului ca actiunile pe care noi le derulam sunt actuale, coerente si aliniate cu tendintele din domeniul HR. Aceasta validare ne confera o si mai mare incredere ca ne indreptam in directia potrivita si ne ambitioneaza totodata sa fim activi, creativi, sa pastram si chiar sa crestem standardele.
 
Citeste continuarea aici >>>
18 Iulie 2016

Pana la aparitia manualului de bune practici, povestim cu Maria Badea, HR Business Partner la Zentiva si finalist al Galei Premiilor de Excelenta in Resurse Umane de anul acesta, despre participarea la cea mai importanta competitie anuala de proiecte de resurse umane din Romania si importanta recunoasterii acordata de catre comunitate proiectelor valoroase. Aflam opinia de specialist despre ce inseamna succesul unui program de learning si development, evolutia acestor programe in ultimii 10 ani si tendintele din industrie, inclusiv cele de pe piata furnizorilor. 

HR Club: Ce a insemnat pentru voi participarea la Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane si  recunoasterea  pe care a primit-o proiectul vostru din partea comunitatii HR Club?
Maria Badea: Ne face mare placere in fiecare an sa fim parte din Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane si sa avem ocazia sa impartasim comunitatii de specialisti in resurse umane ce proiecte am dezvoltat in compania noastra. Proiectul Navigator - Dezvoltarea de compentente este un proiect de suflet pentru noi. Am lucrat intr-o echipa transversala care a reusit, intr-un mod nou de abordare, sa creasca competentele angajatilor nostri. Tocmai de aceea recunoasterea primita in cadrul Galei a reprezentat pentru noi o dovada ca am pornit pe un drum bun cu aceasta initiativa de dezvoltare a compententelor colegilor nostri, ca putem construi mai departe un proces trainic in aceasta directie.
 
Citeste continuarea aici >>>
18 Iulie 2016
Pana la aparitia manualului de bune practici, povestim cu Codruta Hodrea, Coordonator Regional Relatii de Munca si Radu Temes, Specialist Recrutare si Dezvoltare Personal Muncitor la Tenaris Silcotub si finalisti ai Galei Premiilor de Excelenta in Resurse Umane de anul acesta, despre participarea la cea mai importanta competitie anuala de proiecte de resurse umane din Romania si importanta recunoasterii acordata de catre comunitate proiectelor valoroase. Aflam opinia de specialist despre ce inseamna succesul unui program de learning si development, evolutia acestor programe in ultimii 10 ani si tendintele din industrie, inclusiv de pe piata furnizorilor. 

HR Club: Ce a insemnat pentru voi participarea la Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane si  recunoasterea  pe care a primit-o proiectul vostru din partea comunitatii HR Club?

Codruta Hodrea: In primul rand, a fost o evaluare obiectiva, venita din afara organizatiei, a unui proiect in care noi credem si la care intreaga noastra echipa a muncit. Recunoasterea venita din partea unei comunitati de specialisti cu experienta in domeniul resurselor umane ne confirma impactul pozitiv al muncii noastre pentru companie, dar si pentru piata fortei de munca din Romania.
 
Citeste continuarea interviului aici >>>
18 Iulie 2016
Pana la aparitia manualului de bune practici, povestim cu Laura Martin, Leadership Development Coordinator la Vodafone Romania, castigatori ai Galei Premiilor de Excelenta in Resurse Umane de anul acesta, despre participarea la cea mai importanta competitie anuala de proiecte de resurse umane din Romania si importanta recunoasterii acordata de catre comunitate proiectelor valoroase. Aflam opinia de specialist despre ce inseamna succesul unui program de learning si development, evolutia acestor programe in ultimii 10 ani si tendintele din industrie, inclusiv de pe piata furnizorilor. 
17 Iulie 2016

HR Club: Ce a insemnat pentru voi participarea la Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane si  recunoasterea  pe care a primit-o proiectul vostru din partea comunitatii HR Club?

Cristian Pantir, Adecco: Faptul ca am fost nominalizati si finalisti inseamna foarte mult pentru noi. Nu este primul an in care participam insa este pentru prima data cand suntem finalisti. Va dati seama ca la anul ne propunem sa castigam macar la o categorie. 

 

HR Club: Care este plus valoarea adusa de proiectul vostru in domeniul recrutarii si selectiei?

Cristian Pantir, Adecco: CEO1Month dezvolta spiritul competitiv al tinerilor inscrisi in program. Ii determina sa se puna intr-o lumina cat mai buna si sa isi aprecieze cat mai bine competentele. Cred ca aceasta este plus valoarea proiectului.

16 Iunie 2016
Dragi colegi,
 
Sunt deosebit de onorat ca, in numele Consiliului Director HR Club, sa introduc Modelul de Competente in Resurse Umane pentru profesionistii din Romania, primul de acest fel realizat in tara noastra. Inca de la infiintarea asociatiei noastre profesionale, unul dintre cele mai importante deziderate ale comunitatii de HR a fost crearea unui sistem de competente adaptat nevoilor si pietei romanesti, ca baza a unei certificari recunoscute de membrii comunitatii noastre.

Dupa 11 ani de framantari si planuri si inca unul de munca efectiva, in care multi dintre voi ati pus umarul, avem astazi un Model de competente in HR comprehensiv, un adevarat reper pentru dezvoltarea profesionala a celor pasionati de resurse umane indiferent de nivelul de senioritate.

 
Credem sincer ca modelul propus este bun si de asemenea ca este perfectibil. Am ales un model cu granularitate mare din dorinta de a oferi comunitatii noastre un instrument util, un ghid cu suficiente informatii, care sa permita auto-evaluarea sau evaluarea membrilor echipei de HR de catre managerul acesteia.
 
Acest sistem a fost construit pornind de la un design general dezvoltat in cadrul Taskforce-ului de Dezvoltare Profesionala. La acesta s-a adaugat feedbackul adunat in focus grupuri si interviuri, de la peste 40 HRi seniori din diverse zone ale Romaniei si cercetarea modelelor similare din alte tari. Consideram ca rezultatul este adaptat cerintelor pe care organizatiile moderne le au de la noi, oamenii de resurse umane ai anului 2016, si ne propunem sa-l modificam in timp pentru a tine pasul cu ritmul schimbarilor din profesia pe care o reprezentam.
 
Avem astazi la dispozitie aceasta resursa importanta pentru profesia noastra datorita eforturilor si pasiunii pe care un grup de membrii HR Club l-au dovedit pentru ducerea la bun sfarsit a acestui proiect.
 
 
16 Iunie 2016

Pana la aparitia manualului de bune practici, povestim cu Estera Anghelescu, Personnel Development & Employer Branding Director la Kaufland Romania, castigatori la Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane de anul acesta, despre participarea la cea mai importanta competitie anuala de proiecte de resurse umane din Romania si importanta recunoasterii acordata de catre comunitate proiectelor valoroase. Aflam opinia de specialist despre cum s-a schimbat recrutarea in ultimii ani, care sunt tendintele pentru viitor si felul in care se adapteaza companiile la aceste schimbari. 

 

HR Club: Ce a insemnat pentru voi participarea la Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane si  recunoasterea  pe care a primit-o proiectul vostru din partea comunitatii HR Club?

Estera Anghelescu, Kaufland: Prima recunoastere de care s-a bucurat proiectul “Raftul cu experiente” a fost in anul 2014 din partea celor implicati care au avut numai feedbackuri pozitive la final. Aceste mesaje de bine din partea elevilor, mentorilor si organizatorilor, precum si entuziasmul cu care a fost primit proiectul in organizatie ne-au determinat sa demaram a doua editie, in anul 2015, si chiar sa-l extindem.

 

In urma editiei de anul trecut, proiectul a primit a doua recunoastere a importantei sale, din partea grupului Kaufland, cand si alte tari din grup s-au decis sa il importe si sa il implementeze. Recunoasterea din partea comunitatii HR a fost de fapt a treia piesa din puzzlelul ce reprezinta modul in care este privit proiectul si confirmarea valorii lui nu doar in domeniul resurselor umane, ci si al educatiei.  

16 Iunie 2016

Pana la aparitia manualului de bune practici, povestim cu Sabina Sadoveanu, Talent Acquisition Consultant la Hewlett Packard Enterprise, cu un proiect finalist la Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane de anul acesta, despre participarea la cea mai importanta competitie anuala de proiecte de resurse umane din Romania si importanta recunoasterii acordata de catre comunitate proiectelor valoroase. Aflam opinia de specialist despre cum s-a schimbat recrutarea in ultimii ani, care sunt tendintele pentru viitor si felul in care se adapteaza companiile la aceste schimbari. 

 

HR Club: Ce a insemnat pentru voi participarea la Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane si  recunoasterea  pe care a primit-o proiectul vostru din partea comunitatii HR Club?

Sabina Sadoveanu, HPE: Recunoasterea primita de proiectul “Social Media Champions” in cadrul Gala Premiilor de Excelenta in resurse umane reprezinta inca o dovada a importantei unanim acceptate a faptului ca recrutarea nu se mai intampla intr-un mod pasiv, ci dimpotriva, intr-un context in care candidatii au nevoie sa stie cat mai multe despre angajatorii pe care ii targheteaza.

 

In mediul competitiv in care se desfasoara activitatea de recrutare, fiecare angajator trebuie sa aiba un element diferentiator si care sa atraga candidatii de care are nevoie, iar mediul social ne ofera un cadru propice pentru tot ce reprezinta  imaginea de angajator.

16 Iunie 2016

HR Club: Ce a insemnat pentru voi participarea la Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane si  recunoasterea  pe care a primit-o proiectul vostru din partea comunitatii HR Club?

Mirela Stere, Macromex: Nu este pentru prima data cand avem proiecte de succes in resurse umane, recunoscute si premiate.

  • In perioada 2005-2008 am ocupat locuri onorante in Topul celor 100 de companii pentru care romanii doresc sa lucreze.
  • In 2009 am ocupat locul 5 la Best Employers Study pentru perioada 2008/2009, acordat de Hewitt Romania – Categoria mari companii.
  • In 2011 compania a fost premiata in cadrul primei gale de Work life balance Award Romania, obtinind premiul pentru “Grija fata de angajatii aflati in situatii dificile”.
  • In 2013 am fost premiati pentru 10 ani de management continuu si dezvoltarea resurselor umane de catre Profiles International.

HR Club ne-a premiat pana acum de 3 ori:

  • In cadrul primei gale de excelenta, cand alaturi de partenerul Picoil am obtinut diploma de excelenta pentru “Academia Macromex”
  • In 2010 cand am obtinut diploma pentru implicarea in proiectul “Parteneriat in sprijinul dezvoltarii domeniului resurselor umane” si acum, pentru proiectul de recrutare.

Participarea la gala si recunoasterea proiectului reprezinta un feed-back valoros acordat de profesionistii din domeniu, o masura a muncii noastre si confirmarea faptului ca livram calitate, o mandrie si o onoare in aceeasi masura. Premiul a reprezentat un trofeu muncit, obtinut in urma unei competitii in care toti participantii au fost exterm de buni.

In anul 2015 am facut parte din juriu si asta mi-a deschis apetitul pentru competitie, constientizand cate proiecte avem si noi in intern.

16 Iunie 2016
La HR Club am intrat in faza de selectie a candidatilor pentru participarea la Scoala de Vara HR Club Next Generation. Suntem bucurosi pentru numarul mare de aplicanti care si-au dorit sa-si petreaca doua saptamani din vara aceasta invatand de la unii dintre cei mai buni profesionisti din domeniul resurselor umane.
 
60 de studenti si masteranzi de la diverse specializari ne-au trimis CV-ul - cartea lor de vizita si un eseu prin care sa ne arate cunostintele lor despre domeniul resurselor umane. Studentii care au aplicat, atat din Bucuresti cat si din tara, intra in urmatoarea etapa de evaluare, in care vor fi intervievati de membrii echipei HR Club, fie la sediul nostru din Bucuresti, fie telefonic sau online, in cazul celor care locuiesc in alte orase. In data de 22 iunie o sa aflam cu totii lista celor cu care ne vedem la Bucuresti in perioada 4-15 iulie.
 
Le multumim tuturor celor care ne-au ajutat sa promovam perioada de inscriere la scoala si partenerilor care au facut editia a 10-a posibila:
Parteneri anuali: PeliFilip si TrendConsult
Parteneri eveniment: BRD, TenarisSilcotub
Partener educational: Equatorial
08 Iunie 2016

UPDATE II:  Inscrierile pentru Scoala de Vara HR Club Next Generation s-au incheiat duminica, 5 iunie. Pentru candidatii inscrisi pana la aceasta data urmeaza etapa de evaluare a aplicatiilor si interviuri cu echipa HR Club. In data de 22 iunie vom publica lista cu cei 16 candidati alesi. Va multumim tuturor pentru participare si pentru ca ne-ati ajutat cu promovarea acestei oportunitati! 

UPDATE: Stim ca sunteti in plina sesiune, asa ca am prelungit perioada de inscrieri pana pe 5 iunie! Asteptam aplicatiile voastre pe adresa florina.dinca@hr-club.ro.

Domeniul resurselor umane atrage tot mai multi tineri care isi doresc sa ajunga specialisti in diverse arii ale HR-ului. Noua generatie de profesionisti are nevoie de pregatire temeinica, cu oportunitati care sa arate perspectivele reale ale domeniului.

HR Club (asociatia profesionistilor in resurse umane din Romania) intampina aceste nevoi ale generatiei tinere si ofera tuturor studentilor din anii terminali si masteranzilor sansa de a participa gratuit, timp de doua saptamani, cu profesionisti de renume din HR, la Scoala de Vara HR Club Next Generation, care se va desfasura in perioada 4 – 15 iulie in Bucuresti.
HR Club si tutorii au organizat acest eveniment in asa fel incat participantii sa acumuleze informatii relevante din intreaga sfera a domeniului resurselor umane, sa aiba acces la modele de dezvoltare personala si planificare a viitorului lor profesional si personal, iar la finalul experientei sa poata decide care ramura a domeniului resurselor umane li se potriveste cel mai bine in vederea unei viitoare specializari.
La seminariile si trainingurile scolii de vara, abordarea va fi interactiva si axata pe zile tematice, cu sesiuni de lucru in echipa si vizite de companii, tinerii selectati familiarizandu-se astfel cu domeniul resurselor umane si cu reala complexitate a acestuia. Citeste continuarea aici >>>
16 Mai 2016

In 7 aprilie, la Athénée Palace Hilton, in prezenta a peste 230 de specialisti in resurse umane, antreprenori si manageri din companii HR Club, asociatia oamenilor de resurse umane din Romania, a premiat in cadrul Galei Premiilor de Excelenta in Resurse Umane (editia 8) cele mai bune proiecte de HR implementate in anul anterior.

"Si anul acesta ne-am bucurat sa primim multe aplicatii: 69. Ne-am bucurat si sa vedem ca numarul companiilor care se inscriu pentru prima data in aceasta competitie este foarte mare: 42% dintre companii. Credem ca aceasta este dovada cresterii prestigiului Galei HR Club si a increderii in procesul nostru de jurizare.“ – a declarat Radu Mavrodin, Presedinte HR Club.

Proiectele inscrise in competitie au trecut prin 3 etape de jurizare. In prima etapa echipa HR Club a selectionat proiectele care au intrunit criteriile de participare, iar in a doua etapa, proiectele au fost analizate de un juriu de specialisti format din membri seniori ai HR Club, profesionisti de renume. In cea de-a treia etapa, juriul format din reprezentanti ai mediului de afaceri, manageri generali si antreprenori care nu au proiecte inscrise in competitie, au ales castigatorii din lista scurta furnizata de catre juriul de specialisti.

La finalul serii, 13 companii au plecat acasa cu 17 premii. Vezi aici lista castigatorilor. 

08 Aprilie 2016

Care este valoarea resurselor umane in 2016?
Dupa cateva decenii de cercetare in domeniul resurselor umane, Dave Ulrich reprezinta, pentru foarte multi specialisti in HR, un mentor. El si-a luat in serios misiunea de a ajuta organizatiile sa atinga succesul prin HR si a vorbit neincetat despre cum specialistii in resurse umane pot ajunge business partners si despre competentele pe care trebuie sa le aiba ca sa aduca plus valoare organizatiei. 

Profesor la Ross School of Business, Universitatea din Michigan, si-a dedicat cariera explicarii fenomenelor care dau forma acestui domeniu foarte complex, vizitand constant comunitati profesionale din peste 87 de tari. Dave Ulrich, care a influentat o intreaga generatie de ganditori, continua sa scrie si sa publice despre notiuni revolutionare in HR. Si profesionistii romani in resurse umane vor avea ocazia sa-l asculte si sa lucreze impreuna cu Dave  pe 7 Aprilie, la Bucuresti, in cadrului unui Master Class pe tema noilor tendinte in HR, bazat pe rezultatele studiului global 2016 Round 7 HR competency.

>>> Citeste continuarea 

 

22 Martie 2016

Organizat de catre Ross School de la Universitatea din Michigan si Grupul RBL impreuna cu 22 de parteneri de la nivel mondial, ne face placere sa va prezentam rezultatele celei de-a 7-a editie a studiului despre competentele in resurse umane (HRCS). Vreme de aproape 30 de ani, HRCS a definit empiric competentele profesionistilor in HR si modul in care acestea impacteaza performanta. In aceasta editie, au fost colectate peste 30 000 de raspunsuri la nivel global,  evaluand competentele si performanta a mai mult de 4 000 de profesionisti in HR din peste 1 500 de organizatii. In acelasi timp, rezultatele noului studiu construiesc peste cele din editiile anterioare si, de asemenea, genereaza noi perspective pentru HR.

19 Noiembrie 2015

Ultimii ani au fost presarati cu multe dezbateri, polemici si schimbari in domeniul resurselor umane. Pe de o parte, autori si lideri de opinie ai comunitatii internationale de resurse umane au chestionat rolul functiunii de resurse umane in cadrul unei organizatii („deschizatorul de drumuri” a fost Ram Charan, care, prin articolul sau „It’s time to split HR” publicat in 2014 in Harvard Business Review, a dezbatut nevoia existentei unei astfel de functiuni in companie), iar pe de alta parte, tot mai multe organizatii au facut schimbari majore privind strategia si politicile de resurse umane.

17 Noiembrie 2015

Banii nu reprezinta cel mai eficient sau puternic factor motivator, scrie Daniel Pink, unul dintre cei mai mari 15 ginditori de business din lume, in bestseller-ul Drive - Ce anume ne motiveaza cu adevarat. Pink foloseste 50 de ani de cercetare in domeniul stiintei comportamentului pentru a dezvalui motivele pentru care abordarea traditionala a motivarii performantei nu functioneaza in cele mai multe dintre organizatii.

07 Septembrie 2015